25 Ağustos 2011 Perşembe

‎"ALLAH de, ötesini bırak." [En'am 91]


Es-selamün Aleyküm Kardeşlerim...

Kadir gecesi, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur'ân-ı Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sûre vardır. Bu sûrede yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:
Doğrusu biz Kur'ân'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " (Kadir sûresi, 97/ 1-5)

Kadir Gecesi’ni, namaz kılarak, Kur’ân-ı Kerim okuyarak, tevbe, istiğfâr ederek ve dua yaparak değerlendirmeli.
Üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılar. Süfyan-ı Sevrî: “Kadir Gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’ân okuyup sonra dua etmek daha güzeldir.” (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313) demiştir.

Hz. Aişe validemiz demiştir ki; Rasûlullah (sas)’e: “- Ey Allah’ın Rasûlü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?” diye sordum. Rasûlullah (sas):
“- Allahümme inneke afüvvün tühıbbü’l-afve fa’fu annî: Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet.” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tc. VI, 314).
Bu gecenin öyle bir anı vardır ki o anda yapılan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli anı yakalamak için gecenin bütününü tevbe ve istiğfar ile geçirmek gerekir. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azından teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler....

Bu Mübarek Gecede O'nu hakkıyla yerine getirenlerden olmak dileğiyle...

Kalpleriniz Kadir gecesinin feyz ve bereketi ile dolsun.
Bütün müminler kadir gecesinde indirilen KURAN`ın ve elçisinin şefaatlarına nail olsun

İNŞAALLAH...




Aç kalmak, susuz kalmak, gözü, gönlü, kulağı, dili dizginlemek oruca tutunmak; orucun nefsi tutması, şeytanı zincirlemesi. Ne muhteşem şey ruhun iftihar ettiği iftar dakikaları; Alemlar sultanının askeri olduğunu hatırlamak, o bilinçle yemeden içmeden kesilmek bir nevi melekleşmek.
Böylesi dönen duran günler final gecesine hazırlıktır. Öyle bir gece ki gündüzler yanında sönük kalır, bin aya denk bir aydınlık ve bereket getirir o gece. Zira Kur’an o gecede inmeye başlamış; gönülleri karanlık vahşetinden aydınlık sabahında uyandırır olmuştur.

Bu geceyi idrak ve ihya eden bin ay yaşamışlık bereketini erişir. Özü yakalamayan çokluklar ne işe yarar ki. On bir aya bedel bir ay, bin aya denk bir gece; özü yakalanmamış ve özü özümsenmemiş binler ay ve sene yaşamanın ne anlamı var?

Çekirdeksiz ağaç, meyvenin çekirdeği olmadan yeniden bir ağaç olur mu?

Ömür tarlasını çekirdeklerle süslemek; ahir ömürde ebediyet sümbülleri devşirmektir. Kısa zamanda sonsuzluk mahsulatı başka nasıl elde edilir?

ALLAH aşkıyla yanan kulun kalbine dokunan zikir notası...
dua için semaya kalkan eller şükrün masumiyetidir...
ne kadar kirli olursan ol ALLAH de kalbim dedin mi hayat sana masum bir gülücükle göz kırpacaktır...
bil ki yaşamın gayesi ALLAHdır...
şimdi dön bir bak aynaya neyin gercek sahibi sensin?????
AMELLERİNİN....
yanında kim olursa olsun....kimi en cok seviyorsan sev...

ve bil ki bir gün sadece sen ve amellein baş başa kalacaksın???
o zaman kalk diril kalbim...ufkun gölgesi yaklaşmakta...

varolanlar bir son bulmakta...

zaman usulca akıp gitmekteyken bakakalma


KALK VE DİRİL KALBİM...




2 yorum:

  1. yazı için teşekkürler, sayfadan kafam döndü yalnız :)

    YanıtlaSil
  2. Rica Ederim...Umarım fazla dönmemiştir kafanız....:))))

    YanıtlaSil